Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
RENATA L defenderr (1405 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
anullas napisał:
a tak w ogóle po jaką cholerę pchasz się do norge??? Lepiej w polsce, przynajmniej ja tak uważam, a jeszcze jesteś mechanikiem to się naprawdę tobie dziwię... Teraz w polsce fachowcy są w cenie... jeszcze raz się zastanów, mówię to z własnych doświadczeń, wprawdzie mojemu mężowi się podoba (tak twierdzi, ale ile w tym prawdy trudno rzec), ale ja uciekłam z tamtąd. I wcale tego nie żałuję. Uważam, że norwedzy są rasistami i homofobami, chociaż za żadne skarby do tego się nie przyznają, jeśli jesteś dobry w tym co robisz to odradzam wyjazd.

Homofobami akurat nie sa. Wydaje mi sie, ze nie rozumiesz znaczenia tego slowa. Chodzilo ci pewnie o to, ze sa nacjonalistami.
Poza tym nie istnieje wytwor "z tamtad". Stamtad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:...Wydaje mi sie...
Hej ... hej ...Hiltonko...a Mnie się wydaje ,że U Mnie na Chacie koledzy warzą BIGOS...
Co Twoim zdaniem powinniśmy do niego dodać by był najsmaczniejszy w Okolicy...?
Kiełbasa Śląska w dwóch gatunkach jest..., kawałek wędzonego chudego boczku -/od Kasko/-domowej roboty jest... będzie dodana również Norweska szynka i ta chuda i te tłuściejsze kawałki .... Doradź Mi ...proszę tak na poważnie ...

A i zapraszam z dziećmi na poczęstunek NOWOROCZNO-BIGOSOWY ....
SZAMPAN O PÓŁNOCY TEŻ BĘDZIE ...WŁAŚNIE SIĘ CHŁODZI...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Proporcje na 1,5 kg kiszonej kapusty
(lub 1 kg kiszonej i 0,5 kg słodkiej)

30 dkg wołowiny
20 dkg łopatki wieprzowej
20 dkg żeberek (ew.wedzone)
20 dkg dobrej kiełbasy
10 dkg wedzonego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 jabłko
2 gałązki selera naciowego
pomidor (lub łyżka przecieru pomidorowego)
kilka suszonych grzybków
kilka suszonych śliwek
sól,pieprz, kminek, jałowiec, tymianek,
majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
kilka gałązek pietruszki
kieliszek czerwonego wina

Jablko i seler naciowy mozna sobie darowac

Dziekujemy za zaproszenie. Nie bedziemy z goscmi sie raczej przemieszczac Pozdrawiam i zycze milych chwil w 2001
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:..Dziekujemy za zaproszenie. ...
Również bardzo dziękuję ...
-za przepis , jedną trzecią z tej listy mamy , po grzybki już drałuję do sklepu na róg ... e eee właśnie lokator Mnie wyprzedził z tym sklepem i chwała mu za to...

...OBIECUJĘ , IŻ NASTĘPNY BIGOS będzie już tylko wg TWOJEGO PRZEPISU...

Jednocześnie dziękuję za Życzenia Noworoczne...
czego i TOBIE oraz TWOJEJ RODZINIE z serca Życzę i Pozdrawiam Tą Drogą

DO SIEGO 2011 ROKU
Gabriel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Hilton napisał:
Proporcje na 1,5 kg kiszonej kapusty
(lub 1 kg kiszonej i 0,5 kg słodkiej)

30 dkg wołowiny
20 dkg łopatki wieprzowej
20 dkg żeberek (ew.wedzone)
20 dkg dobrej kiełbasy
10 dkg wedzonego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 jabłko
2 gałązki selera naciowego
pomidor (lub łyżka przecieru pomidorowego)
kilka suszonych grzybków
kilka suszonych śliwek
sól,pieprz, kminek, jałowiec, tymianek,
majeranek, ziele angielskie, listek laurowy
kilka gałązek pietruszki
kieliszek czerwonego wina

Jablko i seler naciowy mozna sobie darowac

Dziekujemy za zaproszenie. Nie bedziemy z goscmi sie raczej przemieszczac Pozdrawiam i zycze milych chwil w 2001

Dobrze, ze nie dla mnie te zyczonka. 2001 nie byl niestety najlepszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
anullas napisał:
a tak w ogóle po jaką cholerę pchasz się do norge??? Lepiej w polsce, przynajmniej ja tak uważam, a jeszcze jesteś mechanikiem to się naprawdę tobie dziwię... Teraz w polsce fachowcy są w cenie... jeszcze raz się zastanów, mówię to z własnych doświadczeń, wprawdzie mojemu mężowi się podoba (tak twierdzi, ale ile w tym prawdy trudno rzec), ale ja uciekłam z tamtąd. I wcale tego nie żałuję. Uważam, że norwedzy są rasistami i homofobami, chociaż za żadne skarby do tego się nie przyznają, jeśli jesteś dobry w tym co robisz to odradzam wyjazd.

Norwegowie sa homofobami???! Tutaj legalne sa malzenstwa mniejszosci seksualnych. W polskim katolandzie tacy ludzie sa opluwani i bici. Tyle na temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Oj tam Kow@lski. w 2001 byles piekny i mlody. Teraz juz tylko piekny .
w 2011 zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Hilton napisał:
Oj tam Kow@lski. w 2001 byles piekny i mlody. Teraz juz tylko piekny .
w 2011 zycze

Co fakt to fakt. Na pocieszenie pozostaje to, ze jestem jeszcze madrzejszy. Wtedy nie zdawalem sobie z tego sprawy, ze moze to byc w ogole mozliwe
Korzystajac z tak wymownej nazwy tego watku zycze Wszystkim Najlepszego w Nowym Roku.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
monika cicek
(monika11)
Wiking
olej tych ludzi
bo tu trudno o cxzlowieka

ja bym nawet psu nie dal bigosu slownego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
sailor napisał:
anullas napisał:

Norwegowie sa homofobami???! Tutaj legalne sa malzenstwa mniejszosci seksualnych. W polskim katolandzie tacy ludzie sa opluwani i bici. Tyle na temat.

Przeciez wyraznie dziewczyna napisala! Ze norwedzy sa homofobami, nie Norwegowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok